Hilde Brenne Rugås begynte å leke med ideen om en sjokoladekake for allergikere for noen år siden. Realiteten i Norge var at vi ikke hadde noe særlig godt tilbud av kaker eller desserter. Mange med f eks cøliaki, melkeallergi, laktoseintoleranse eller eggallergi manglet et tilbud de kunne føle seg trygge på.

Planleggingen

Utfordringene stod i kø, hvem hadde trodd at det var så mange detaljer som måtte stemme? Kakene skulle være minst like gode som andre kaker, og alle ingrediensene måtte være helt uten sporstoffer av de ulike allergenene.

Etter omtrent to år med prøving og feiling kom vi fram til et godt resultat. I denne perioden foregikk det mye kakebaking hjemme på Hildes kjøkken. Kokkene på Gastronomisk institutt fikk prøvesmake innimellom. Og med god hjelp fra våre konditorer på Jørpeland kom vi endelig fram til en kake som var saftig og smakte ordentlig godt.

Mye av suksessen bak kakene ligger nok i at kakene er håndlagde. Og bruken av gode råvarer som brunt sukker, frukt og bær er viktig. Ingen kan kjenne at kakene ikke inneholder hverken hvete, gluten, melk, soya, nøtter eller egg. Det betyr at vi har nådd vårt mål om at alle skal kunne spise og nyte våre kaker!

Lanseringen

Hildes Sjokoladekake ble lansert i Rogaland for prøvesalg 28. mai 2009, og tilbakemeldingene var svært gode. Ikke lenge etter fikk vi avtale med kjedene om landsdekkende distribusjon.

Våren 2011 måtte vi flytte fra bakeriet på Jørpeland i Rogaland. Vi trengte mer plass, og pusset derfor opp det gamle meieriet på Sand i Ryfylke. Ikke lenge etter lanserte vi vårt andre produkt, Hildes Gulrotkake.

Sjekk ut hele historien til Hildekakene her!

Kakene selges som frysevare. Det betyr at man kan nyte tilnærmet hjemmelaget sjokoladekake i egen stue. Lettvint og greit!

De flinke konditorene som har hjulpet oss i arbeidet er Gunvor Fiskå (t.v.) og Ragnhild Sofie Meltveit (t.h.) fra Jørpeland. Nå har media også lagt merke til sjokoladekaken vår, se her hvordan kaken har blitt tatt i mot.