Hilde Brenne Rugås begynte å leke med ideen om en sjokoladekake for allergikere for noen år siden. Realiteten i Norge var at allergikere ikke hadde noe særlig godt tilbud av kaker eller desserter, spesielt for de med flere allergier. Mange med f eks cøliaki, melkeallergi, laktoseintoleranse eller eggallergi manglet et tilbud de kunne føle seg trygge på.

På vår facebookside kan du finne en fullstendig tidslinje.

  1. Hilde i Norsk ukeblad

    12 November 2013


    Hilde i Norsk UkebladHilde Brenne Rugås, grunder av Allergikokken og Hildekaken forteller om sin grundertilværelse i denne ukes versjon av Norsk Ukeblad.

    Klikk på bildet for å se og lese artikkelen.

  2. Handelsbladet og Allergikokken

    29 October 2013

    Handelsbladet skriver om Allergikokkens fremtidsplaner

    Intervju i Handelsbladt

    Intervju i Handelsbladt

  3. Time Videregående skole er med på videreutvikling av Gulrotkaken

    29 October 2013

    Elevene har tatt utgangspunkt i oppskriften til den opprinnelige gulrotkaken, og har testet ut nye smaker. De to kakene med best smak og konsistens skal testes videre på «Smakens Uke» på Måltidets Hus. Elevene har gjort en kjempejobb!!

    Stavanger Aftenblad skriver om samarbeidet med Time videregående skole, og videreutviklingen av Hildes Gulrotkake.

    Stavanger Aftenblad skriver om samarbeidet med Time videregående skole, og videreutviklingen av Hildes Gulrotkake.

  4. Ny distribusjons Avtale med Alma

    01 September 2013

    Nå overtar Alma som grossist for Hildekakene.  Rundt 60 butikker vil fra 1. september ha kakene som fastvare – avtalen

  5. Suldalsposten

    16 August 2013

    reportasje-suldalsposten

    Sjekk ut avisens omtale via disse pdf’ene.
    Side 1Side 2

  6. Frokost-TV hos TV Haugaland

    25 May 2013

    Hilde var på Frokost-TV den 25. mai for å fortelle om konsept og lage mat.

    Sjekk ut innslaget her

  7. Hos Wenche på Frokost TV

    13 May 2013

    hilde-tv2

    Se programdelene ved å trykke på linken.

  8. Lansering av nytt nettsted

    28 January 2013

    hildelogo-lilla

    Hildekaken har fått eget nettsted og der er det enkelt å finne frem til alle utsalgsstedene i Norge.

  9. Testsalg til Storhusholdning

    03 January 2013

    Starter testsalg av kakene til Storhusholdning.

  1. Suldal Vekst

    24 October 2012

    Hildekaken inngår målbedriftsavtale med Suldal Vekst.

  2. Lansering av Hildes gulrotkake

    16 May 2012

    Hildes gulrotkake

    Nå gikk vi fra 1 til 2 alternativer for allergivennlige kaker. Gulrotkaken er også helt uten spor av hvete, gluten, melk, soya, nøtter og egg.

  1. Gladmatfestivalen 2011

    31 July 2011

    Allergikokken stod sammen med Ryfylke på deres stand på torvet. Den var under ledelse av Frode Selvåg, og Allergikokken stod sammen med Ryfylke da vår sjokoladekake blir produsert der. 

    Sjokoladekaken Hilde ble servert sammen med andre fristelser som kanelmarinerte bjørnebær, Mikals Røykelaks, skinke fra Suldal, tomatsalat av cherrytomat fra Finnøy og brød fra Ryfylke bakeri. Det var også mulighet for glutenfritt brød, og eplemost fra Helgøy.

  2. Skryt av SIVA

    16 June 2011

    Hilde Brenne Rugås ble kåret til månedens gründer i Kvinnovasjon, Selskapet for industrivekst (SIVA) sitt program for kvinnelige gründere.

  3. Bakeri i Suldal

    16 February 2011

    Produksjonen flyttes fra Jørpeland til Sand i Ryfylke. Vi pusser opp det gamle meieriet og får 500 kvm med funksjonelle og effektive produksjonslokaler.

    Bakeriet på Jørpeland

  4. Landsdekkende salg

    24 January 2011

    Spesialgrossisten starter landsdekkende salg av Sjokoladekaken.

  1. Intervju Kvinnovasjon

    16 October 2010

    Hilde ble intervjuet av Kvinnovasjon og ga tre råd til de som vurderer å starte eget firma.

  2. Nominert til Firsprangprisen

    01 September 2010
  3. Årets Nyskaper - Gladmaten 2010

    02 August 2010

    Allergikokken vant prisen som Årets Nyskaper av juryen til Gladmaten. Det var sjokoladekaken Hilde som vant prisen.

    IMG_6530-e1359116351538-200x300

  4. Vinner av folkets favoritt

    16 July 2010

    Allergikokkens sjokoladekake gikk til topps i avstemningen og ble folkets favoritt i matkonkurransen ”Jakten på smaken av Rogaland».

    Vinner av folkets favoritt

  5. Kakesmaking for barn i Stavanger

    16 June 2010

    Kakesmaking for barn i Stavanger

    Hilde holdt kakesmaking for Egenes Idrettsbarnehage. NRK Rogaland var med på smakingen og alle storkoste seg med Hildekake.

    falt-i-smak

     

    Rogalands Avis hadde en meget hyggelig artikel som falt i smak.

  6. Lansering av Hildes sjokoladekake

    28 May 2010

    Hildes sjokoladekake

    Hildes sjokoladekake fra Allergikokken ble endelig lansert i Rogaland for prøvesalg 28. mai 2009, og tilbakemeldingene var svært gode.

     

  7. Speeddating

    23 February 2010

    Hilde var på speeddating mellom kjeder og småleverandører. Til Handlesbladet FK sier daglig leder, Øyvind Simonsen, i Rema 1000 Trading at sjokoladekaken fra Hilde stakk seg ut. Han mener det er et interessant og unikt produkt som de må se nærmere på.fant tonen på datj

  8. Konditorene som har vært uvurderlige

    16 February 2010

    De flinke konditorene som har hjulpet oss i arbeidet er Gunvor Fiskå (t.v.) og Ragnhild Sofie Meltveit (t.h.) fra Jørpeland.

  9. Bakeri på Jørpeland

    24 January 2010

    Planlegging av kakene startet på bakeriet på Jørpeland.

    nytt-liv-bakeri

  1. Gastronomisk institutt

    25 October 2009

    Når Hilde jobbet med å utvikle sjokoladekaken var hun innom kokkene på Gastronomisk institutt med smaksprøver. Det var vel egentlig litt på kanten… Det er jo så dyrt å kjøpe tjenester av Gastronomisk, og det hadde ikke Hilde mulighet til. Så hun spurte bare om de ville ha litt kake til lunch… Og det ville de gjerne.

    Og dette gjentok Hilde faktisk tre ganger, og gutta boys i 3.etg på Måltidets hus syntes kaken var god, overraskende god. Da var hun lettet.

    Når kaken er god nok for superkokkene på Gastronomisk, så følte Hilde at skuldrene kunne senkes og si oss fornøyd vi også.

  1. Matinkubatorbedrift

    25 September 2008

    Allergikokken blir en matinkubatorbedrift i 2008. Lederen for matinkubatoren i Ipark, Marit Storseth har følgende uttalelse om allergikokken og kakeprosjektet:

    «Hilde er den type grunder som tar tak i utfordringene, søker rådgiving for deretter å ta sin egen beslutning. Dette så vi særlig i produktutviklinga der Hilde gikk svært mange runder før hun var fornøyd. Hilde involverte brukerne fra første stund og arbeidet med alle sider av kaken: smak, design, emballasje, kvalitets- og forskriftsmessig produksjon, alt skulle være på plass. Vi har all grunn til å ha store forventninger til Hildekaken si framtid.»

  1. Lansering av nettsiden allergikokken.no

    01 January 2007

    Allergikokken er til for å gjøre det lettere å lage spennende mat for mennesker med matallergi eller matintoleranse.

    Ideen ble født da Hilde Brenne Rugås skjønte hvor vanskelig var å finne riktig mat til en allergiker i hennes familie. Hun opplevde feil merking, dårlig utvalg og begrensninger i stedet for muligheter og dette førte til at Allergikokken så dagens lys i 2007.